top of page
Zoeken

Osteopathie bij Endometriose

Binnen de osteopathie wordt beweging beschouwd als een fundamenteel element van onze gezondheid. Alles in het lichaam heeft beweging nodig om goed te kunnen functioneren. Hieronder valt de bewegingsvrijheid van weefsels, organen, bloedvaten en zenuwen in het lichaam.


Een osteopaat is getraind om bewegingsverlies te voelen en te bepalen of dit in relatie staat tot je klachten. De osteopaat onderzoekt het lichaam van top tot teen op de beweeglijkheid van vrijwel alle structuren, zowel inwendige organen als spieren en gewrichten. De osteopaat gebruikt enkel diens handen tijdens behandelingen, geen medicijnen of apparatuur. Het is een veilige methode en er zijn niet veel behandelingen nodig voor goed resultaat.


OSTEOPATHIE BIJ ENDOMETRIOSE

Osteopathie kan bij endometriose ondersteuning van de klachten bieden. Structuren met endometriose ontstekingen, verklevingen en litteken weefsel als gevolg van endometriose hebben meestal een verminderde mobiliteit met pijn als gevolg. Osteopathische technieken kunnen worden ingezet om de bewegingsvrijheid te verbeteren van structuren die niet veerkrachtig en elastisch bewegen en zo pijn uitlokken.


Het verbeteren van de lichamelijke mobiliteit, en specifiek van de organen in het kleine bekken en de buik kan verlichting bieden naast behandelingen in de reguliere geneeskunde. Bij sommige patiënten keert de pijn na verloop van tijd na een chirurgische ingreep terug, hoewel er geen nieuwe endometriosehaarden aanwezig zijn. Dit wordt vaak veroorzaakt door het ontstaan van verklevingen en littekenweefsel als gevolg van een operatie of omdat het volledig weghalen van diep letsel niet helemaal mogelijk was. Osteopathie kan zowel voor als na een operatie een grote rol spelen bij het behandelen van functionele klachten en complicaties verbonden aan endometriose. Osteopathische behandelingen kunnen na een chirurgische ingreep bijdragen aan het verminderen van pijnklachten en zo de levenskwaliteit bevorderen. De osteopathische technieken die worden ingezet tijdens deze behandelingen reiken verder dan de bekkenbodem en het bekkengebied, maar richten zich op het gehele lichamelijke functioneren.


Behandeling op maat

Osteopathie kan verbetering geven onder meer bij Chronisch Bekkenpijn Syndroom (CPPS): pijn bij seksuele betrekkingen, verminderde vruchtbaarheid, blaas- en darmklachten, menstruele klachten, zenuwpijnen, klachten aan de lage rug, heiligbeen, staartbeen, schaambeen en uitstralingspijn naar de benen. Studies tonen aan dat osteopathische behandelingen positieve effecten hebben op de levenskwaliteit van patiënten met endometriose.


Anila is onze osteopate gespecialiseerd in klachten bij endometriose. Je kan hier een afspraak bij haar plannen.

14 weergaven0 opmerkingen

תגובות


bottom of page