top of page

Osteopathie voor Sporters bij Amsterdam Osteo

Als sporter zijn jij en de sportosteopaat zeer bewust van onze gezondheid en fysieke conditie. Als zorgprofessional met een achtergrond bij het korps mariniers, kan Arjan jouw bij Amsterdam Osteo Osteopathie nu diensten aanbieden die gericht zijn op het optimaliseren van de gezondheid en prestaties van sporters. Met zijn militaire achtergrond en zijn huidige medische kennis als osteopaat, kan hij jouw fysieke prestaties verbeteren. Arjan begrijpt als geen ander wat intensieve training, discipline en prestatiepsychologie kan doen voor sporters op verschillende niveau’s. 

Sport osteopathie osteopathy.jpeg

Wat is sportosteopathie?

Sportosteopathie, een tak van de osteopathie gericht op blessurepreventie, behandelt overbelasting tijdens sportactiviteiten. Het holistische perspectief van een sportosteopaat bekijkt het lichaam als één geheel, waarbij de oorzaak van pijnklachten elders in het lichaam kan liggen. Hierdoor kunnen niet alleen lokale, maar ook chronische klachten effectief worden aangepakt, waardoor jij als sporter weer onbezorgd kunnen genieten van je activiteiten of hobby’s. 

Klachten waarbij sportosteopathie effectief kan zijn:

 

  • Tenniselleboog/Golferselleboog

  • Hielspoor

  • Kuitkrampen

  • Knieklachten

  • Schouderklachten

  • Liesklachten

  • Rugpijn 

  • Nekpijn

  • Terugkerende ontstekingen van pezen en gewrichten

sport osteopathie osteopath.png

Waarom naar een sportosteopaat?

De toenemende populariteit van sport leidt helaas tot meer blessures, en sportosteopathie biedt hierbij uitkomst. Een gespecialiseerde sportosteopaat analyseert bewegingen, sportuitrusting en trainingsschema's om blessures te voorkomen en chronische klachten te verlichten.

 

Om je nog verder te kunnen ontwikkelen heb je ook mentale weerbaarheid nodig. Deze vaardigheden kunnen waardevol zijn voor sporters, wanneer het gaat om focus verbetering op jouw eigen revalidatietraject. 

Sportosteopathie behandelt zowel contact- als niet-contactblessures, met een focus op blessurepreventie en het herstellen van de algehele lichaamsbalans. Het is relevant voor zowel amateurs als professionals, zoals wielrenners, hardlopers, voetballers en balletdansers.

sport osteopathie osteopath.png

Balans voor topprestaties

 

Iedereen weet dat sporten gezond is. Te veel sporten of onder herstellen zorgt dat je lichaam overbelast raakt.   Wanneer je keer op keer je grenzen voorbijgaat, kan je schade aan je lichaam toebrengen. Jouw sportosteopaat focust daarom niet alleen op ontstekingen in spieren en gewrichten maar ook op lichaamsbalans, je immuunsysteem, tackelen van vermoeidheid.  Ook stressmanagement en prestatiepsychologie zijn onlosmakelijk verbonden door onze holistische benadering. 

 

Preventie is een essentieel onderdeel van sportosteopathie. Hierbij kan je denken aan je sportgewoonten en mogelijke aanpassingen zodat acute of chronische blessures zo veel mogelijk kunnen worden vermeden. 

rugpijn osteopaat.png

Wat krijg je van ons?

 

Na je uitgebreide intake en eerste behandeling van contact- en niet-contactblessures, heb je inzicht in jouw klacht. Bij vervolgafspraken gaan we met jouw een gepersonaliseerde plan maken. 

 

Samen zullen we werken aan het optimaliseren van je sportprestaties en het bereiken van een evenwichtige lichaamsbalans. Investeer in je gezondheid en geniet weer volop van het sporten!

Afspraak maken en kosten

 

Maak hier een afspraak met onze sportosteopaat Arjan Breeuwsma en vindt meer informatie over de kosten.

bottom of page